Vanajaveden reitin Lepaan-Viralanjärven välinen virkistyskalastuslupa on Hämeenlinnan kalatalousalueen tarjoama tapa kalastaa vapavälinein entistä laajemmilla vesialueilla. Järjestelyn on mahdollistanut reitin osakaskuntien ja muiden vesialueen omistajien yhteistyö. Vaikka lupa onkin tarkoitettu kaikille, toivomme erityisesti nuorison ja veneilijöiden käyttävän tilaisuutta hyväkseen. Kalastusalueen puolesta toivotamme mielyttäviä elämyksiä Vanajanreitin vehmaassa ja historiallisissa ympäristössä.

MARKKU KEIJÄLÄ
Hallituksen puheenjohtaja
Hämeen kalatalouskeskus

Kalastusohjeita

Haukea, kuhaa, lahnaa.. jopa taimenia ja kirjolohia

Reitti on jokimaista välillä pieniksi seliksi laajenevaa läpivirtausvesistöä. Asutushistoriansa, taajamien ja viljavien maiden vuoksi vesi on ravinteikasta ja ajoittain sameaakin. Pääsaalis on hauki mutta myös hyvä kuhakanta kiinnostaa kalastajia. Lahnan, säyneen, toutaimen ym. särkikalojen lisäksi koukkuun voi tarttua myös ankerias, järvitaimen ja nieriä. Kirjolohi saaliskalana on lisääntynyt, sillä vesistöön istutetaan kirjolohia säännöllisesti.

Valvonnasta

Kalastusta alueella valvoo poliisi, kalatalousalue ja osakaskunnat. Pidä kalastonhoitomaksukuitti aina mukanasi ja näytä se kysyttäessä.Lupamyynti
Hämeenlinna
  • Hämeenlinnan Kaupungin Palveluiste Kastelli
  • Hämeen Kalatalouskeskus 040 545 3063
Turenki
  • Turengin Neste (03) 688 2092
Riihimäki
  • Korkiakosken Uistin (019) 724 700
    Tehtaankatu 2
Luvan voi maksaa myös suoraan Hämeenlinnan Kalastusalueen tilille.
Tilinumero on FI63 5680 0020 0685 38, viestikenttään luvan haltijan nimi sekä 3 vrk ja 7 vrk luvissa luvan alkamispäivämäärä. Luvan voi lunastaa myös ostaluvat.fi sivustolta
18-64 vuotiaat tarvitsevat kalastonhoitomaksun jonka lunastaa mm R-kioskeilta. Lisäksi kalastonhoitomaksun voi suorittaa myös verkossa osoitteessa www.eraluvat.fi, metsähallituksen palvelupisteissä sekä metsähallituksen palvelunumerosta 020 692 424.
Lupa asioista vastaa Hämeenlinnan Kaupungin Palvelupiste Kastelli sekä
Hämeen kalatalouskeskus 040 545 3063 petri.makinen(ät)proagria.fi.